Tábori polc

Ezt az őszi napomat Bear Grills, megirigyelte volna. Nem azért, mert olyan különleges dolog történt velem. Hanem azért, mert annyi hernyó volt az úton, hogy a figura hetekig elélt volna rajtuk. De térjünk vissza a komoly dolgokhoz. A mai napra, egy kis polc elkészítését terveztem, kint a táborhelyemen. Már régóta érett a gondolat, hogy kellene egy kis polcot készítenem, mert idáig így tároltam azokat a dolgaimat, amiket kint hagytam a táborban.Arra gondoltam, hogy valahová egy magasabb helyre építek polcot, de annyira nem jár errefelé olyan állat, ami bántaná a dolgaimat, hogy „földit” terveztem inkább. Olyan megfontolásból, hogy az mozgatható lesz, és több funkciót is el tud majd látni.
A tervem megvalósításához a következő dolgok kellettek. Egy akác rúd, egy fűrészelt akácdeszka, amit az erdész barátomtól kaptam tavaly, egy darab kötél, fűrész és egy balta.A rúdból levágtam három kb. 50 cm-es darabot, és a deszkából is lecsaptam két polcnak valót. Úgy ötven centist abból is.Nagyjából félig bevágtam a lábakon, alul, az alsó polcok helyét, kimérve úgy, hogy körülbelül szoruljon a polc majd a vájatban. Mikor mindhárom lábon meg volt a vájat, összeállítottam és már saját lábra is állt a szerkezet.Ezután a felső polc vájatai is elkészültek, és beleszorítottam a polcot. A felső polc alaphelyzetben a kint hagyott dolgokat fogja majd kissé védeni esőtől, hótól.Nem bíztam a véletlenre, amikor összeállt a dolog, kötéllel nagyon szorosan összehúztam még a szerkezetet, hogy mozgatásnál ne csússzon szét véletlenül.Próbaképpen felkerültek rá a „konyhai” tárgyak. Jól mutat, mit ne mondjak. És nagyon masszív is lett. Jobb, mint gondoltam.Egy darab maradt még a deszkából, ez jó lesz majd vágódeszkának. Egy párszor úgy is jól jött volna már.Szóval ment ez is a polcra. 🙂Mivel az ebédet is kintre terveztem, így most odavittem a „tűzhely” mellé az új polcot, és odaraktam az ebédhez való dolgokat, hogy kényelmesen, kéznél legyenek.Pár perc múlva, már sütögettem is a grill sajtot és grillkolbászt az ebédhez.Kitálalva, „facebookra” főzve. JEbéd után, még egy finom forró kávét is megengedtem magamnak, a jól végzett munka jutalmául.
Ezután rendet raktam a táborhelyen, helyére raktam az új bútordarabot. Közvetlenül a téli gyújtós és a tartalék víz mellé.  A fejemben már hazafelé az motoszkált, hogy mi lesz a következő tábori bútordarab. Tudom is már, csak meg kell terveznem még. Ha meglesz, megírom azt is! De hogy milyen dagadtak tényleg ezek a hernyók! Nem mondom, hogy megkívántam őket hazafelé, de ízléseken nem vitatkozom, aki szereti…

 

 

 

 

 

 

Tábori polc” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szia!

  Öröm volt olvasni az újabb bejegyzést!
  Kíváncsian várom, hogy mi lesz az “új terv”. 😉

  Üdv:

  1. Szia Himbala!
   Köszönöm szépen! Annyit elárulhatok, hogy most a kötélé lesz a főszerep! 🙂
   Üdv:Moris

   1. Szia, Moris!
    Szuper a polc!☺ Váron a következő kényelmi berendezést! Lassan összeállhat egy mosógép is!😄
    Félre a tréfát! Ezt is ügyesen megoldottad.
    Baráti üdvözlet!

    1. Köszönöm Sapapa!
     Na tényleg! Mosógép! Rajta leszek az ügyön. :)Köszönöm hogy elolvastad az írásom.
     Üdv:Moris

 2. Szerintem nem lehetetlen küldetés!
  Elsőre az jut az eszembe, hogy valami tekerős dob, mosódió, … 😚!
  A centrifuga meg a kézi mézpergető.
  Az írásaidat meg rendszeresen, visszamenőleg is olvasgatom, valamint a remek képeidtől töltődök, mikor éppen ínséges idők járnak. Abba ne hagyd!
  Üdv!😎

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.