Madárhatározó okostelefonra

A hétvégén, alkalmam volt kipróbálni élesben, egy nagyon hasznos kis alkalmazást.
A neve egyszerűen csak: Madárhatározó.1

Ez az ügyes kis alkalmazás sok mindent tud, és nagyon hasznos tud lenni egy-egy kirándulás során, ha valakit egy kicsit jobban érdekel, hogy milyen madarak veszik körül.

Magyarország első madárhatározó alkalmazása a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkája. A határozó a hazánkban előforduló közel 157 leggyakoribb madárfaj beazonosításához nyújt segítséget. A határozás menetét megkönnyíti az alak, élőhely és szín szerinti keresés.
2
További funkciók:
Madárlexikon: Ha nem határozni szeretnél, csak ismerkedni a madarakkal, akkor a madárlexikonban megtalálod az alkalmazásban szereplő összes madárfaj leírását, illusztrációját és hangját.
3
Alkalmi madármegfigyelés feltöltése: Amennyiben szeretnéd segíteni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madáratlasz Programját és megfigyelési adataiddal csatlakozni a felmérők népes táborához regisztrálj a http://www.map.mme.hu/users/register oldalon. A belépési adataiddal ezután az alkalmazáson keresztül is feltöltheted alkalmi megfigyeléseidet. Amennyiben már tapasztalt MAP-os vagy, csak lépj be az alkalmazás kezdő oldalán és már töltheted is fel az adataidat!
• Játék: Teszteld, mennyire ismered Magyarország leggyakoribb madarait játékunk segítségével!

Funkciók:
○ Madárhatározás
○ Madárlexikon
○ Megfigyelés rögzítése
○ Játék
○ 157 madárfaj, 269 illusztráció
○ 203 hang file

Az alkalmazás innen tölthető le:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.hps.madarhatarozo_app

(forrás : GooglePlay)