Kemping asztal

Vízitúráim során gyakran esik meg, hogy jó lenne egy tiszta, magasabb, stabil, egyenes felület, egy kis asztal formájában. De családi kirándulások alkalmával is sűrűn belefutunk abba, hogy a pihenőhelyek asztalai foglaltak. Sőt, a legtöbbször nem is akarunk pihenőhelyeken tartózkodni. Egyszerűen csak szeretnénk eltűnni az erdő mélyén, a vizek partján, de szívesen lemondanánk arról, hogy a talajon kelljen tárolni az élelmiszereket, alapanyagokat a főzéshez, vagy egyéb használati tárgyakat.Nos, az ilyen alkalmakra kerestem egy megoldást, egy kis asztalkát, ami kissé komfortosabbá teszi a túráinkat. Nyilvánvalóan olyat kerestem, ami kicsi, könnyű, olcsó és jól használható. Van egy régi kempingasztalom, de a mérete és a súlya miatt ezt nem igazán szerettem volna cipelni. Volt persze rá egy-két alkalom, ha táborozni mentünk és nagyon szeretem is. De a nagy súlyával és csomagméretével hatalmas teher volt mindig. Inkább autós túrákra vittem.

Gábor barátomnál láttam egy remek kis asztalkát, amit honnan máshonnan, mint Kínából rendelt, pár ezer forintért. Sokszor vittük már vízitúráinkra, és bizony nagyon jó szolgálatot tett. Kényelmesen, mellé ülve tudtunk ételt készíteni, az alapanyagokat, és egyéb dolgokat nem kellett a talajra, sárba, koszba, a hangyák közé tenni.

Megvizsgáltam a szükségleteimet, hogy racionális döntést tudjak hozni. A lehető legkönnyebbet, legstabilabbat szerettem volna, ami méretben is megfelel. Mert több méretben és kivitelben is léteznek ilyen tábori bútorok. Így esett a választásom az alább bemutatásra kerülő kempingasztalra.

A súlya és mérete megfelelt arra, hogy ha ételt készítünk, akkor a fent említett dolgok elférjenek rajta. Az összecsukott mérete 40x7x10 cm, ami belefér akár a legkisebb Decathlonos hátizsákba is.Az asztalt a súlya alkalmassá teszi arra, hogy akár egy egynapos kiránduláson se kelljen nélkülözni a családnak ezt a kis komfortot. És még egy kisebb gyerek is el bírja szállítani a táborhelyre, hiszen a csekély 845 gramm valóban nem nagy teher.Egy egyszerű, könnyű tárolózsákban kapjuk a tábori bútort, ami belül két részre van osztva. Ez elegendő is ahhoz, hogy szállítani tudjuk, nem akad bele semmibe. A tárolózsákból csupán két tétel kerül elő, hiába, nem egy atomreaktort készülünk létrehozni. Az egyik tétel az asztal lába, amire megy majd az asztallap. A másik maga az asztallap, ami könnyű, felületkezelt alumíniumból készült. Hogy ne essenek szét, úgynevezett kalapgumi tartja össze az elemeket.Az asztalkeretet, ami szintén alumínium, néhány (3) egyszerű mozdulattal össze lehet állítani.Az asztallapot négy helyen kell a keretre pattintani, ami igazán gyors és egyszerű dolog. És biztonságosan stabilan rögzül is a két elem egymáshoz. És már kész is van a kis asztalka. Én ezt a famintásat választottam, mert ezt tetszett meg, de sok színben lehet kapni. Kék, zöld, piros, sárga vagy akár hagyományos alumínium színben is rendelhető. Kis műanyag lábak segítik a biztos talajfogást. Mondhatom, hogy megállja a helyét homokban, kavicsok között, és minden egyenetlen felületen.Méretaránynak mellétettem egy népszerű Decathlonos kempingszéket. Ami egyszer majd szintén megér egy bemutatást. Látszik, hogy a magassága ugyan már nem teszi maradéktalanul alkalmassá a székből asztalon való étkezést, de ezt úgyis kézből szoktuk megoldani.Viszont sok dolog elfér rajta, amit szívesebben tárolunk asztalon mint a talajon.Ez az asztal még nem volt használatban, de mivel Gábor barátomét már rengeteget használtuk, így bőven van tapasztalatom vele. Nagyon jó mikor egy egész napos túra közben megállunk ebédelni, vagy túra után megállunk, és kiülünk a partra, kipattintjuk a kis asztalkát, mellé ülünk a székbe, és miközben várjuk a naplementét, kulturált, komfortos körülmények között tudunk vacsorát készíteni. És bizony sokszor hiányzott már, mikor a családdal vagy csak a fiunkkal kettesben mentünk ki valami szép helyre, de nem szerettük volna a földön elfogyasztani, elkészíteni az ételünket. Mivel azt is tudom, hogy sok természetjáró társam megelégedéssel használ ilyet, így bátran ajánlom mindenkinek az asztalka beszerzését.