Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonala Magyarországon jött létre

Az Országos Kék-kör a három kéktúra egységesítésével jött létre, és az európai uniós támogatást élvező fejlesztésnek köszönhetően Európa egyik legmodernebb és leghosszabb, 2550 kilométeres turistaútvonala lett. A munkálatok keretében megtisztították az utakat, újrafestették a jelzéseket, 230 objektumot, köztük kilátókat, hidakat, turistaházakat, pihenőhelyeket építettek vagy hoztak rendbe, felújították a pecsételőhelyeket, lecserélték a pecséteket. A turisták tájékozódását és információkkal való ellátását 10 ezer tábla segíti. A kék-kör nyomvonalának GPS-alapú felmérésével, az adatoknak a Természetjárók Térinformatikai Rendszerébe rögzítésével lehetővé vált, mobil alkalmazás készítése.
 Kék körA projekt részeként szolgáltatóhálózatot építettek ki, az ide tartozó 350 szállásadó, vendéglátóegység, és mások mellett kerékpáros szervizek kedvezményt adnak a természetjáró kártyát felmutató túrázóknak.
 MTSZ_hirado_december_ uj_layout_jav.inddA bakancsos turizmus tekintetében utoljára 40-50 évvel ezelőtt volt a mostanihoz hasonló nagyságrendű fejlesztés. Remélhetőleg nem csak papíron, hanem kint az erdőkön-mezőkön is látható lesz ennek a nagy munkának a gyümölcse. Úgyhogy ugorjatok a bakancsba, és irány a kéktúra. Még ha csak egy egy rövid szakasza is. És tájékoztassátok az Alaptábor olvasóit, hogy mi a helyzet a kék-körön!