Tócsni,röszti,siligó,lepcsánka….és még kitudja hány néven szólítják.

Az alábbiakban Klauzovits Ádám által leírt remek étel receptet és annak táborban való elkészítéséről készített fotóit szeretném megosztani az éhes olvasóval.Tócsni, röszti, siligó, lepcsánka… és még kitudja hány néven szólítják tájegységtől függően ezt az egyszerű, de nagyon laktató és finom ételt amit elkészítettem. Alapja a burgonya… …amit le kell reszelni.A levét kicsit kinyomkodni.Sózni, borsozni, aprított fokhagymával ízesíteni. Én rozmaringot is adok hozzá. Ezután annyi lisztet kell hozzá keverni, amitől összeáll, de még ragacsos marad. Közben a felkockázott kenyérszalonnát kisütni tepertősre egy serpenyőben vagy bármilyen öblösebb edény megteszi. Akár egy sütődiszkosz alja is.Miután kisült a szalonna, én bele szoktam keverni a tésztába.Forró zsírban szépen szétnyomkodva egy lepénykét formázva mindkét oldalát kisütjük.Akkor jó, ha a széle már szép ropogós aranybarna.A végeredmény egy kalóriadús laktató étel, amit könnyen, tartós alapanyagokból össze lehet állítani.Aki elkészíti, annak jó étvágyat hozzá!!