Tócsni,röszti,siligó,lepcsánka….és még kitudja hány néven szólítják.

Az alábbiakban Klauzovits Ádám által leírt remek étel receptet és annak táborban való elkészítéséről készített fotóit szeretném megosztani az éhes olvasóval.Tócsni, röszti, siligó, lepcsánka, cicege(Vas-megye), matutka(Monor környéke) , beré (Győr környéke) macok (Mátraháza) mackó(Sülysápon)… és még kitudja hány néven szólítják tájegységtől függően ezt az egyszerű, de nagyon laktató és finom ételt amit elkészítettem. Alapja a burgonya… …amit le kell reszelni.A levét kicsit kinyomkodni. Sózni, borsozni, aprított fokhagymával ízesíteni. Én rozmaringot is adok hozzá. Ezután annyi lisztet kell hozzá keverni, amitől összeáll, de még ragacsos marad. Közben a felkockázott kenyérszalonnát kisütni tepertősre egy serpenyőben vagy bármilyen öblösebb edény megteszi. Akár egy sütődiszkosz alja is.Miután kisült a szalonna, én bele szoktam keverni a tésztába.Forró zsírban szépen szétnyomkodva egy lepénykét formázva mindkét oldalát kisütjük.Akkor jó, ha a széle már szép ropogós aranybarna.A végeredmény egy kalóriadús laktató étel, amit könnyen, tartós alapanyagokból össze lehet állítani.Aki elkészíti, annak jó étvágyat hozzá!!