Pelican 15.5 kenu a kalandra termett.

Nagyon nehéz úgy ajánlani egy-egy kenut, kajakot, (vagy bármilyen használati tárgyat) hogy nem tudjuk, ki hol használja majd ugyanezt, milyen fizikai jellemzőkkel bír maga az egyén, milyen felszereléseket visz, mihez van szokva, milyenek a felhasználási szokásai, a komforttűrő képessége stb… Egy szó, mint száz, az ilyen írások, köztük az enyéim is, és bizony mindenkié, elég szubjektív vélemények. Olvasd hát így ezt a beszámolómat is a Pelican 15.5 típusú kenuról.

Mielőtt a konkrét kenuról írnék, bemásolom ide a cég rövid bemutatkozását:

A Pelicansport kanadai cég világvezető a kajak, kenu, pedálos és horgászcsónakok tervezésében és gyártásában. A Pelican több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a hőformázásos műanyag gyártás területén, hogy megfizethető áron tartós, minőségi termékeket készítsen. Az innováció iránti elkötelezettség, a korszerű technológiába történő beruházás és a szigorú minőség-ellenőrzési szabványok az üzleti filozófiánk sarokkövei. Vezető elvünk egyszerű és állandó: minőségi termékeket előállítása minden szabadtéri tevékenységet kedvelő számára.

A RAM-X ™ az ipar minőségének mércévé vált. Mi vezető észak-amerikai kajak gyártó vagyunk, aki dupla réteges hőformázás Twin Sheet Thermoforming (TST) technológiát alkalmaz. A TST-vel könnyebb, merevebb és erősebb termékek készülnek, mint amely más gyártási módszerekkel lehetséges. A Pelikán szabadalmaztatott anyagai és a TST-eljárás kombinációja egy könnyű terméket eredményez, amely páratlan merevséggel, kivételes ütés- és törésállósággal, kiemelkedő hosszú élettartammal és kiemelkedő biztonsággal rendelkezik.”

Na akkor lássuk a medvét! Először is nagyon fontos, hogy ki, miből mibe ül át. Nyilván egy prémium kenuból egy felfújható gumikajakba, vagy ugyanez visszafelé, teljesen más élményt ad. Én legutóbb egy hagyományos tk-3-as kenut birtokoltam és ebből ültem át ebbe a Pelican kanadai típusú kenuba. Nagyon szép kenu volt a régi is, elég stabil is, zárható rekeszekkel, fa ülésekkel. De megláttam a Kajak.Store kínálatában a Pelicant és győzött a… sok minden. Leírom mik győztek.:) Próbáltam előtte persze sok más típust, neveket nem tudok, de 8-10 fajtát biztosan. Voltak borzalmasak és egészen jók is, meg drágák és persze olcsóbbak.

Az új kenum, amiről most írok pár szót, nevezetesen a Pelican 15.5-ös típusjelet viseli. Árban megfizethető, és már szemrevételezéskor is – azon kívül hogy igazi kalandra termett szép kinézete volt – a jó minőség és a tartósság tükröződött vissza. Ez a kenu kanadai típusú formával lett megáldva. Ami szembetűnő is az előzőhöz képest,  hiszen a két vége nem ívelt, hanem szinte egyenes vonalban van a hajótesthez képest. Ezért a szél kevésbé kap bele a kenuba, mintha fel lenne húzva az orra.

(fotó: Kajak.Store)
Ez a hajó eleve könnyebb „dióhéj” mint a régi volt, ami kicsit nehezebb fajta anyagból, üvegszálból készült, ez pedig egy saját fejlesztésű anyagból, ami a RAM-X nevet viseli. Fentebb már másoltam be róla egy leírást. A régit ugyan nem mértem, de ez a kenu úgy 8-10 kilóval könnyebbnek tűnik a maga 37 kilójával.  És ez bizony a könnyebb anyag miatt van,  mert a két kenu mérete közel azonos. A hosszúsága 475 szélessége pedig 95 centiméter a hajónak.  Véleményem szerint nagyon jó formája van.Ami rögtön feltűnik, ha ránézünk a kenura, az az, hogy három személy szállítására van kitalálva, tehát három ülés van beletéve. Ezeket az üléseket üregesnek gyártják és így kiváltották azokat a légkamrákat, amik borulás esetén fenntartják a hajótestet a vízen. Más típusoknál ez a két végén lezárt levegővel teli résszel (ami lehet fedéllel ellátott is, mint az én régi kenumon) vagy felfújható légzsákokkal van megoldva.

Az ülésekre a kezdeti daraboknál még panasz volt, mert gyenge kialakítást alkalmaztak és  letörésre hajlamosak voltak, de ennél a verziónál már szépen kijavították ezt a hibát. Oldalanként két-két csavar masszívan rögzíti az üléseket a kenu oldalához. Az ülések, középen a hajó aljához támaszodnak, ami két célt is szolgál egyszerre. Egyrészt az ülések atomstabilan állnak(ülnek), másrészt az ülések közepén lévő tuskók szorítják oda, a hajó gerincén majdnem teljesen végigfutó merevítőcsövet.Ez a merevítőcső, egyébként az egyetlen vezetőbordában foglal helyet. A kenu alja nagyon feszes, egyáltalán nem „huppog”. A régebbi üvegszálasak erre hajlamosak voltak, pedig akár három vezetőborda is volt rajtuk  Sajnos a hajó aljáról nem készítettem fotót, így azt nem tudom megmutatni, de itt egy gyári kép felülnézetből ahol végig látszik a merevítés:

(fotó: Kajak.Store)

Az ülések műanyagból vannak, ami külön öröm számomra, mert a régi fából volt, és az ugye pont a vizet nem kedveli, amiből viszont kap egy ilyen hajó néha rendesen. Valamint a fát ápolni kell, ez a fajta ülés pedig gondozásmentes. Nekem az első év után cserélni is kellett a fa üléseket, mert nem kezelte jól az előző tulajdonos és szezon végére szétrepedt az összes.
Mindhárom ülés más és más a Pelicanban. A kormányosé, tehát a leghátsó az a legegyszerűbb. Semmi extra, elég széles még nagyobb „sejhajú” kormányosnak is. Nekem úgy tűnik, még mehetne hátrébb is, de így is kényelmes evezni és kormányozni, ráadásul ha úgy alakul, még itt is van lehetőség játszani a hajó súlypontjával. A régi az amolyan beszorulós volt. Nem volt ilyen széles.A középső ülés a full extra. Itt kialakítottak egy horgászbot tartót, egy pohártartót, és egy kisebb süllyesztett részt, amibe rakhatunk ezt-azt. Már aki mer ide tenni bármit is, az elsüllyedés lehetőségének terhe mellett. 

Az első ülésnél pedig két bottartót alakítottak ki. Nekem az ülések kényelmesek, eddig hat óra kis szünettel,  folyamatos evezés volt a legtöbb egy ültömben.A kenu szegélye szép alumínium profil, ami gumiprofillal van takarva felül. Nagyon szép megoldás, és remélem tartós is lesz. A kenu két végén egy nagyon masszív, jól megragadható hordozófogantyú kapott helyet. Ez jól is néz ki így, meg kényelmesen szállítható vele a kenu. Bár be kell vallanom, hogy az oldalt elhelyezett hordfül a régi kenunál azért kényelmesebb volt. 
A Pelican kenu érezhetően stabilabb mint az előző kenum volt. Ez jó dolog, mert családdal, gyerekkel evezni azért nem olyan, mint egy szóló kenuzás. Van mozgás a fedélzeten, főleg ha valami érdekes bukkan fel a parton, vagy a vízben. Ezzel együtt azonban mégis gyors a sajka, ezt Misóbá meg is jegyezte, mikor legutóbb együtt eveztünk a Holt-Tiszán.

De ami a kedvencem, az a kormányozhatóság. A ráckevei RSD nádasai között könnyedén lavíroztunk vele, igen fordulékony. Összességében nagyon meg vagyok elégedve a menettulajdonságaival. Először kicsit sajnáltam, hogy nincs zárható rekesz, és lehet zsákozni, hordózni túrázáskor. De nézzük csak a jó oldalát: kiszálláskor nem kell kivenni a kenut, vagy bemenni a vízbe a cuccokért, hanem kiveszem azt a zsákot, amiben a megfelelő felszerelés van( hálószoba, konyha..). Sokkal kényelmesebb, nemigaz? És a kisebb súly is előny, hiszen ezt már nem tudom egyedül felrakni az autó tetejére, mint a kenut. A fiunk még kicsi, így a feleségemmel ketten rakjuk fel szállításkor. Összességében, ajánlom ezt a kenut azoknak, akik egy értékálló, jó ár-érték arányú, magas használati élményt nyújtó kenut keres, kalandozásaihoz.