Menedék építés

Van, amikor adja magát a lehetőség, hogy éljünk az elénk tárulkozó lehetőségekkel. Így tettem én is, mikor egyik kis erdei sétámon, egy eldugott helyen, találtam egy rakás félig elkorhadt rönköt, rudat.
IMG_2338-Valószínűleg régóta ott lehettek már rakásra dobálva, mert már a moha is belepte egyik-másik darabot. Nem is volt kétségem afelől, hogy semmilyen kárt nem teszek, ha hirtelen ötlettől vezérelve, és a lehetőségeket kihasználva, összedobok egy menedéket. Habár nem ezért mentem ki, igazából csak jártam volna egyet az erdőben, jó volt beszívni a reggeli friss levegőt, hallgatni a csendet, keresve az elvadult zegzugos helyeket, nézni a vadakat, és esetleg fotózni. Így keveredtem be ebbe az elhagyatott, elvadult, vegyes telepítésű erdőrészbe.
Hamar kijelöltem hát a megfelelő helyet, és megcsináltam a vázszerkezetet. Itt sem alkalmaztam semmilyen kötőanyagot, öntartó lett a szerkezet.
IMG_2341-Habár nálam voltak a szokásos eszközök, balta, fűrész, kés, ezeket nem igazán kellett használni, hiszen a rönkök, majdhogynem ki voltak szabva megfelelő méretre. És most nem a szépség volt a lényeg, hanem hogy rövid idő alatt meg legyen egy esetleges éjjeli menedék.
IMG_2349- IMG_2363-Körberaktam a vázszerkezetet a rudakkal…
IMG_2343-…majd befedtem vastagon avarral.
IMG_2344-Az elejét nem tudtam befedni avarral, mert meredeken álltak a rudak, de igazából nem is volt rá szükség, mert így már eléggé vízálló lett a kis építmény. Elég tágas lett, még a felszerelés részére is volt hely bőven.
IMG_2347-Nem is néztem mennyi idő telt el, de maximum egy óra alatt kész lettem teljesen.
IMG_2351-Az ebédemet már a kis menedékem mellett fogyasztottam el. Egy ülőkét még beástam a földbe, az eszközöket tiszta helyre pakoltam, egy „mindentrálehetakasztani ” rönköt is kerítettem, hogy azért mégiscsak komfortosabb legyen az új táborhely.
IMG_2354-Nyilván nem az örökkévalóságnak terveztem, nem ez volt a cél, hanem csak egyéjszakás menedéknek. És azt is tudtam, hogy nem fogok benne aludni majd aznap éjjel (sem). De az idő jól telt, a tapasztalat bővült, és később többször is töltöttem itt időt, már családdal, barátokkal, hiszen mindig jó valami megszokott, otthonos helyen lenni.