Trangia alumínium doboz bélés. Kell ez nekem?

Most egy olyan kiegészítőről írok, ami szerényen húzódik meg a Trangia webshop kínálatában. Ha Balázs barátom nem teszi a közös rendelésébe, nekem sem tűnik fel. Azt gondolná az ember, hogy lehet enélkül élni, de nem. Meg is lepődtem, mikor Balázs beszállt a közös rendelésbe, hiszen tudtommal az országban ő birtokolja a legnagyobb Trangia készletet. Amit meg lehetett vásárolni a webshopból, a 28, 27, 25-ös szériából és ami ezekkel kompatibilis (ez elég nagy halmaza a Trangia termékeknek. 💡 ), azt szinte mindet begyűjtötte. Talán csak a Camping modellcsalád maradt ki, illetve amit éppen nem lehet kapni. Kiderült, hogy ilyen még neki sincs, ezért rendel ő is a közösbe.

Szóval ott ültem a gép előtt, kezem az egéren, hogy leadom a rendelést, és akkor hirtelen villámcsapásként ért a felismerés: nem, enélkül nem tudok élni. Gyorsan jeleztem Gábor barátomnak is, aki szintén megrögzött Trangia használó, hogy ő sem tud ilyesmi nélkül élni, ezt ő is gyorsan belátta :mrgreen: így bele is került mindhármunk rendelésébe ez a kitűnő kis tárolótasak. Kedden reggel leadtam a rendelést és pénteken már kezemben is volt a nagy doboz küldemény.

Izgatottan csomagoltam ki a megrendelt eszközöket. A szóban forgó gyöngyvászon tasak így néz ki kívülről. Masszív, erős anyagból varrt külső, erős cipzár, a tetején Trangia feliratok és egy kis fül.A tasak mérete 159x90x50 mm. Ha valakinek gyanús lenne a méret, lelövöm a poént, igen, ez pontosan belefér a kisebb  Trangia alu dobozokba. (210, 212, 310) Kinyitva a következő látvány tárul elénk. Egy szépen kidolgozott, jó minőségű (sajnos ez már kínai, de nem is lepődünk meg, ugye?) bélelt tároló tasak, a felső részében cipzáras tároló, még apróbb dolgoknak.Önmagában is remekül használható, apróságok szállítására, tárolására, hogy egy helyen legyenek azok a dolgok, amiknek egy helyen kell lennie. Akár tisztálkodási szerek, akár a főzéshez használt eszközeink, vagy bármiféle szétszóródós apró holminak tökéletes megoldás ez. De igazából, ami nekem nagyon megtetszett benne, és amit már említettem is, az az, hogy belefér az alumínium dobozaimba. Én a fent említett kis dobozokat használom, de van egy nagyobb méretű doboz kollekció is a Trangia kínálatában. Így nem fog csörömpölni a dobozban az a sok apróság, amit magammal viszek, és könnyen elérhetően egy helyen lesz minden.Fontos lehet még az is, hogy ha olyan dolgokat viszünk, ami a hátizsákban összenyomódhat, sérülhet (finom kis elhajló, görbülő eszközök), vagy sérülést okozhat (villa,kés), azok a legjobb helyen lesznek ilyen tárolóban. Továbbá összenyomódó  alapanyagoknak is kiváló védelmet  nyújtanak a masszív dobozok. Hiszen a fedelet rápattintva, mint kagylóban a gyöngy, olyan biztonságban lesznek a dolgaink.Ha már megemlítettem az alumínium dobozokat. Magyarországon mostanában nem igazán divatosak. (Az, hogy az alumínium ilyen formán káros az egészségre, ódivatú vélekedés. Semmi sem támasztja ezt alá a tudomány mai állása szerint.) Ám azt kell hogy mondjam, hogy a kisebb ökológiai lábnyom mellett, sokkal elegánsabb és tartósabb egy ilyen doboz, mint egy műanyag. Én a Trangia dobozai mellett, 50-60 éves aludobozokat is használok és kiválóan működnek. Súlyuk vetekszik, ha nem megelőzik műanyag társaik súlyát. Jó értelembe véve persze, néha könnyebbek azoknál. A skandináv országokban és Távol-Keleten, nagyon nagy népszerűségnek örvendenek, főzőedényként. Párolnak, sütnek, főznek benne a természetjárók és a kempingezők. De ma már én is előszeretettel használom ezeket főzésre, kicsi kompakt méretük miatt.
Viszont vannak komoly korlátai az alumíniumnak, erről ide kattintva olvashatsz bővebben!!!Trangia Mess Tin keresőszóval sok-sok képet lelhetünk ezekről a világhálón. Ebben a cikkben ezt az alumíniumdoboz kérdést nem részletezem, talán majd egy másik cikkben a későbbiek folyamán, mert megér egy egész cikket.

Ha megtetszett a kis tasak, innen vásárolhatjátok meg:

Insert cover, Mess tin Small

Habár, még csak most érkezett ez a jópofa kiegészítő, használati tapasztalatom nincs vele, de azt gondolom, könnyen be lehet látni a fentebb leírt hasznát, előnyeit. A tárgyaink kulturáltabb, biztonságosabb, átláthatóbb elhelyezésére, szállítására nagyon esztétikus és hasznos kiegészítőt készített a Trangia.