DD Bishop ponyvazsák

Évek óta használom nagy megelégedéssel, a DD gyártó termékeit. Elég széles a termékpalettája, szerintem mindenki megtalálja a magának megfelelő felszerelést. Árban és minőségben sincs ok a panaszra. Kiegészítők terén is jól áll, jellemzően a legpraktikusabb kiegészítőket vette fel a terméklistára, semmi felesleg, semmi sallang. Most egy olyan kis kiegészítőre szeretném felhívni a figyelmet, ami a ponyvánk épségének a védelmét szolgálja.Arra használom a felszereléseimet, amire valók, és úgy ahogy éppen a szükség hozza, de szeretem óvni is őket, feleslegesen nem teszek kárt bennük. Régóta zavart, hogy a DD ponyvámat úgy tudom csak összeszedni, hogy leér a talajra. Ami lehet párás, vizes, de inkább az zavart, ha saras, koszos volt, vagy tüskés, szúrós növények voltak alul. Persze lehetett ügyeskedni, és akkor megoldható volt úgy, ahogy. Mikor felfedeztem a DD Bishop zsákot a BlackKnife webáruház oldalán, nem volt kérdés hogy kipróbálom. Megnéztem róla egy videót és meggyőzött.

Nem egy atomreaktor. Két oldalán nyitott zsák, mindkét oldalon hagyományos behúzó zsinórral. Ennyi.Mikor megérkezett a kis zsák, a hétvégét éppen az erdőben töltöttem, így ki is tudtam próbálni. Otthon már előkészítettem, a ponyvát. A gerinc feszítőzsinórt áthúztam a ponyva füleken, a két szélső fülre karabinereket akasztottam. Majd belegyűrtem a Bishop zsákba, oly módon, hogy az egyik oldalon legyen a feszítőzsinór a karabinerrel és a ponyva egyik vége, és a zsákban csak annyi zsinór legyen, amennyi a zsák hossza. A maradékot a legvégén gyűrtem be a zsákba. Így, amikor a ponyvát felkötöttem a fára, akkor a zsák a képen láthat módon tudott lógni.Majd kihúztam a zsákból feszítőzsinórt, és kikötöttem a másik fához. Tehát a zsinór feszes, a ponyva még a zsákban, semmi nem ért a talajhoz.Ezután csak le kell húzni a zsákot a ponyváról, ami nem csúszik utána, mert a végén a karabiner odarögzíti az első kikötési ponthoz.A ponyva másik végét pruszikkal feszítem meg. Ezután csak ki kell feszíteni a ponyvát az oldalfeszítőkkel és kész is vagyunk.A zsák mindvégig ott marad a kötélen, hiszen a csomagolás így lesz majd egyszerű.Csomagolásnál, csak megoldottam a pruszikot, és folyamatosan közeledve az első kikötési pont felé, belegyűrtem a zsákba a ponyvát, majd a végén lekötöttem a gerincfeszítőt és az is ment a zsákba, hogy legközelebb ugyan így kezdődjön az egész módszer elölről.Nem nagy varázslat, de nagyon célszerű, ha az ember óvni szeretné a ponyváját.  Persze meg is lehetne otthon varrni egy ilyen zsákot, de a márkahűség, és a „filléres” 3.300- forintos ár,(2023) engem a vásárlás felé terelt. Nem bántam meg, nagyon klassz dolog. Ha esik az eső, akkor mindenképpen vizes lesz a ponyva, ez tény. De egyéb kosztól, szakadástól, lyukadástól remekül meg lehet óvni a ponyvánkat a DD Bishop kiegészítővel.
Egyébként, üres állapotban más dolgok tárolására is alkalmas, pl, vizes esőkabát, szennyes ruha,…

Létezik ilyen zsák a függőágyhoz is. Eddig nem gondolkodtam a beszerzésén, mert viszonylag könnyen össze tudtam csomagolni úgy, hogy nem érjen a talajhoz. De ezek után szerintem rendelek egy olyat is.