Bükki buszjárat

the-wheels-on-the-busA bükkön átvezető buszjárat júliustól már szombaton is közlekedik!

2015.július 11-től október 3-ig szombaton is jár, az egyébként egész évben csak vasár- és ünnepnapokon közlekedő autóbuszjárat. A Bükki Nemzeti Park legszebb részének, a látnivalókban bővelkedő Bükk-fennsík turistaútjainak elérhetőségét segítő, turisztikailag országos jelentőségű Eger – Felsőtárkány – Tamás-kútja – Bánya-hegyi (bánkúti) elágazás – répáshutai elágazás – Hollóstető – Bükkszentkereszt – Lillafüred – Miskolc utvonalon közlekedik majd a busz.

Az autóbusz a Budapestről 6:15-kor induló Eger–Jósvafő gyorsjárathoz csatlakozva 8:30-kor indul Egerből. A Bükk-fennsík Nagy-mező legkönnyebb elérését lehetővé tevő, 700 m magasan lévő Bánya-hegyi elágazás buszmegállót 9:14-kor éri el.

Innen kiindulva a Bükk-fennsík legszebb turistaútjai járhatóak végig a Nagy-mező, Jávorkút, Bánkút felé, viszonylag könnyen elérhetők a Bükk varázslatos sziklaormai, a Három-kő és a Tar-kő,

de el lehet jutni a mesés szépségű, fenyvesekkel tarkított, gyepes, sziklás, borókás Sugaró völgyteknőjébe is.

Az Agria Volán bükki, vasárnapi járata Miskolcról 15:15-kor indul vissza Egerbe, a turisztikailag kiemelkedően fontos Bánya-hegyi megállót 16:31-kor érintve 17:15-kor érkezik Egerbe.
Autósoknak is kiváló, környezetbarát program, ha a gépkocsit Eger–Felnémeten hagyva busszal utaznak a Bánya-hegyig, onnan a Bükk-fennsíkon, a Szalajka-völgyön át Szilvásváradra túráznak, ahonnan vonattal (Szilvásvárad–Szalajkavölgy v.m. i. 18:01) térnek vissza Felnémeten hagyott autójukhoz.