Solognac X-access tárolózseb.

Ismét egy nagyon apró kiegészítőről szeretnék írni. Mert mint tudjuk, sokszor ilyen apró dolgok teszik könnyebbé az életünket.Ez az apróság jelen esetben, egy Decathlonban vásárolható filléres, Solognac X-access 10x14x4 cm-es övtáska. Az ára kettőezer forint. (2018) Tulajdonképpen ez nem is övtáska, hanem az említett rendszerhez egy tárolózseb. A kedvenc természetjárós hátizsákom is ilyen rendszerre van kialakítva. Ez hasonló a MOLLE rendszerhez. Én mégsem a hátizsákhoz vettem, mert nagyon utálom, ha valami kint fityeg a hátizsákomon. Hanem bizony a Maxpedition M1-es övtáskát váltotta ki. Félreértés ne essék, az is nagyon jó minőségű, csak a Solognac-hoz képest, nagyon robusztus, és tele van számomra használhatatlan funkcióval. A szóban forgó kis táska viszont kimondottan filigrán, ezért kényelmesen lehet viselni a mindennapi életben, és kényelmesen lehet például övre fűzve autóülésbe ülni vele. Na meg azért is, mert ez a felfüggesztési rendszer, elegendő lógást biztosít.  

Ez a kis tárolózseb, amit övtáskának használok, pont azt adja, amire szükségem van. Elnyeli a pénztárcát, az irataimat, forgalmi engedélyeket. Lehetne még bele pakolni apróságokat, de évek alatt kialakult, hogy soha nem volt szükségem apróságokra.  Más kérdés, hogy ez mellett, még egy Victorinox Outrider lóg az övemen állandó jelleggel. Más soha nem kellett még. A kis oldalzseb anyaga, 600 denes vízhatlan, kopás- és szakadásálló poliészter szövet. Van belőle terepmintás is, de mivel én a mindennapokban használom, inkább a visszafogottabb zöldet választottam.

A felfüggesztést egy darab heveder biztosítja, ami egy Duraflex csattal oldható. Ez sokkal jobb, mint az M1- típusnál volt, mert azt fel kellett fűzni az övre, és nem lehetett leoldani, csak ha kifűztem az övet. (később ezt átalakítottam)A csatot kioldva, egy fülecskéhez jutunk, amin akár karabinerrel függeszthetjük fel a tárolózsebet.Nagyon jó minőségű, 10mm-es masszív cipzárak zárják a tárolózsebet. Így mindkét irányból, vagy középről is könnyedén nyitható. Még akkor is, mikor a zseb az övemen hátul lóg.Kényelmesen elfér benne a Maxpedition CMC pénztárca, és az irataim.Az egyik felében a tárolónak, van egy külön cipzáras zseb, ezt én nem használom. Felette egy gumis heveder két helyen levarrva. Gondolom, ide lőszer kerülhetne, hiszen ez egy vadászati kiegészítő alaphelyzetben.A másik oldalban, egy nyitott zseb van, amibe felülről lehet belecsúsztatni az iratokat. Ez felett két gumis heveder van, négy illetve kettő helyen levarrva, gondolom ezt is töltényeknek szánták.A hátizsák rendszerére, a képen látható módon illeszthető fel. Mivel, mint említettem, én nem szeretem a kint lifegő dolgokat, most csak a kép kedvéért tettem rá.(habár ezt a kijelentést a kívül lifegő dolgokkal, hamarosan, egy másik cikkben megcáfolom. J )Nos tehát, semmi extra, semmi komplikáció, egyszerűen csak megfelelő. A minőségre nem lehet panasz, nagyon jól kidolgozott, szépen legyártott darab. Minden áldott nap viselem egy éve, ide rakom, oda teszem, de ez egyáltalán nem látszik meg rajta. Azt gondolom, hogy 2.000 forintot minden körülmények között megér. Van egy nagyobbik társa, ha valakinek ez kicsi lenne, érdemes megtaperolni azt az üzletben.